Autor: Hille Tressum • 13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaa ketrusvabrik koondab paarkümmend töötajat

Sindis 19. sajandil loodud ja nõukogude ajal 1. Detsembri nimelise vabrikuna kuulsust kogunud villaketrus on taandunud vana vabriku taha, kus kunagi olid värvimiskojad ja kraasimistsehh. Nüüd ootab Sindi villakangruid ees lõplik ametimuutus.

Villaketruse ja värvimisega tegeleva Sindi Lanka OÜ üldkoosolekul võeti vastu otsus lõpetada lõnga ketramine ja viia ketrusmasinad üle Danspin AS grupi teistesse ketrusvabrikutesse Taanis ja Leedus, Sindi tootmisruumides aga laiendada villa ja lõnga värvimist, kirjutab Pärnu Postimees.

See tähendab ettevõttes töötava mitmekümne kangru koondamist, osa suunamist värvijateks ümber õppima ning olemasolevate ketrusruumide kohandamist lõnga ja villa värvimiskodadeks.

Sindi Lanka taanlasest direktori Dennis Kristenseni sõnade järgi on see ainus võimalus päästa Danspin AS grupi siinne tütarettevõte pankrotistumisest ja töö täielikust seiskumisest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077