Tallinn annab Lasnamäe tööstuspargile seitse kinnistut

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada
linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt võõrandatakse Betooni tn 6b
kinnistu jagamisel tekkivad kinnistud ASile Lasnamäe Tööstuspark.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Lasnamäe tööstuspargi teise järgu väljaehitamine Betooni 6b kinnistul Tallinna selle aasta üks olulisemaid eesmärke. "Linna seisukohalt on Lasnamäe tööstuspargi arendamine äärmiselt oluline, kuna sellega pakume tööstusettevõtetele võimalust oma tegevust alustada või ka laiendada seal, kus tööjõud on lähedal. Kolme aastaga on juba tööstusparki loodud enam kui 1000 töökohta ning lähema kahe aasta jooksul lisandub veel ligikaudu sama palju juurde," ütles Mutli. "Linnavolikogu eelnõuga on kavas laiendada tööstuspargi haaret, andes linna aktsiaseltsile kuus tootmismaa ja ühe alajaama krundi. Pärast kruntide üleandmist on võimalik alustada infrastruktuuri rajamist juba selle aasta mais ja ehitustööd peaksid lõppema septembris. Oleme arvestanud, et 2008. aasta lõpuks saavad esimesed tootmisettevõtted alustada hoonete ehitustöödega."

Eelnõu kohaselt võõrandatakse aktsiaseltsile mitterahalise sissemaksena aktsiakapitali otsustuskorras tasuta Betooni 6b kinnistu jagamisel tekkivad Sarruse 4, 6, 8, 10, 12, 14 ja 16 kinnistud.

Tallinna linnavalitsuse eelmise aasta 24. oktoobri korraldusega kehtestati Betooni 6a ja 6b kinnistute detailplaneering, millega ettenähtud äri- ja tootmismaa sihtotstarbega kruntide moodustamine ühtib piirkonnale iseloomuliku maakasutusega. Detailplaneeringuga on Betooni 6b kinnistu ettenähtud jagada 11 krundiks: 6 äri- ja tootmismaa sihtotstarbega, 4 transpordimaa sihtotstarbega ja 1 tootmismaa sihtotstarbega krundiks alajaama ehitamiseks.

Aktsiaselts ehitas kahe ja poole aastaga välja Lasnamäe tööstuspargi I etapi Punase, Kuuli, Osmussaare ja Taevakivi tänava piirkonnas, rajas tööstusparki vee-, kanalisatsiooni-, elektri-, kaugkütte- ja sidetrassid, sadeveekanalisatsiooni, üldkasutatava haljastuse, ehitas Tallinna linnale 2,4 km tänavaid ning andis hoonestajatele üle 18 väärtustatud krunti.

Mutli märkis, et ettevõtete huvi äri-ja tootmismaakruntidele on jätkuvalt väga suur, sest tootmishoonete asukoht on nii ettevõtjatele kui ka töötajatele oluline.

Lasnamäe Tööstuspargi otsustas asutada Tallinna linnavolikogu 2004. aasta kevadel. Äriühingu põhiülesanne on Lasnamäe tööstuspargi infrastruktuuri rajamine ja kruntide võõrandamine tootmis- ja äriettevõtetele. Kinnistute müügist ja kinnistutele hoonestusõiguse seadmisest saadud rahaga finantseerib AS Lasnamäe Tööstuspark tööstuspargi infrastruktuuri rajamist.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara