Autor: Hille Tressum • 21. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff investeeris töötlemiskeskusesse 9 miljonit krooni

Aastavahetusel võttis ärimees Endel Siffile kuuluv aparaadi- ja metallitööstus Zircon Technologies kasutusele Balti riikides ainulaadse ning 9 miljonit krooni maksva 5-teljelise universaalse CNC töötlemiskeskuse.

Sifi sõnul oli toode juba Eestis olemas, kuid käiku lasti ta alles napilt kuu aega tagasi. Universaalne töötlemiskeskus Mikron HPM 1350U läks maksma 9 miljonit krooni.

Zircon Technologiesi juht Elmo Naruski sõnul võimaldab Šveitsi kontserni Mikron Agie Charmilles AG poolt valmistatud tööpink pakkuda ettevõtte praegustele ja uutele klientidele keerukama geomeetria ja kõrgema täpsusega pressvorme ja statiste.

"Kui enne suutis ettevõtte toota tööriistu pikkusega kuni 1000 mm, siis nüüd suudame valmistada kuni 1500mm ja 4 tonni kaaluvaid tööriistu, mis on turul ühed nõutavaimad tooted," sõnas Narusk.

Naruski sõnul tõstab uue tehnoloogilise seadme kasutamine innovaatilisust tehase põhilistes tootegruppides ja parandab konkurentsivõimet nii Eestis kui ka lähiümbruses.

"Seadme jäikkonstruktsioon koos uute tootlike lõikeinstrumentide kasutamisega võimaldab saavutada kõrgemat töötlemise täpsust ja samas säästa töötlemiskulusid" sõnas Narusk.

Kaasaegses töötlemistehnoloogias on tõusev trend suurema paindlikkuse ja suutlikkuse kõrgema taseme suunas. Ootused toote kõrge kvaliteedi, lühema tootmistsükli ja võimalikult madalate tootmiskulude osas aina kasvavad. Hästi juhitavad ja automatiseeritavad protsessid on vältimatud. Kõik see kokku sunnib ka tööriistavalmistajal oma tootmisprotsessis masstootmise stantside ja pressvormide valmistamisel vähendama käsitsi töötlemise osa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077