Gazprom pakub Nigeeriale 2,5 mld dollarilist turgutust

Gazprom himustab käppa peale panna Nigeeria
gaasivarudele ning pakub riigile 2,5 miljardi dollarilist investeeringut,
edastas finantsuudiste portaal Finam-Light.

Gazprom lubab Nigeeria majandusse investeerida 2,5 miljardit dollarit, kui see Aafrika riik lubab venelastel ammutada gaasi nende rikkalikest varudest. Kui projekt realiseerub, suurendab Venemaa oma naftatootmist kümnendiku võrra. Gazpromi ei heiduta isegi Nigeeria kodusõda ning naftatootjate konfliktid kohalike relvastatud võitlejatega.

Detsembri lõpus külastasid Gazpromi esindajad Nigeeriat ja arutasid seal oma plaane. Gazpromi kinnitusel on läbirääkimised praegu siiski alles algstaadiumis ja konkreetseid ettepanekuid ei kommenteerita.

Nigeeria gaasivarud on Aafrika suurimad ja ulatuvad 5,21 triljoni kuupmeetrini. Neid pole suudetud senini kasutusele võtta, kuna infrastruktuur praktiliselt puudub. Nigeeria gaasivarusid jahivad ka Shell, Chevron ja ExxonMobil. Viimase viie aasta jooksul on nad Nigeeria gaasitehaste ehitusse investeerinud 5 miljardit dollarit, kuid ainult üks tehastest töötab.

Äri suurimaks riskiks on Nigeeria poliitiline ebastabiilsus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara