10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom pakub Nigeeriale 2,5 mld dollarilist turgutust

Gazprom himustab käppa peale panna Nigeeria gaasivarudele ning pakub riigile 2,5 miljardi dollarilist investeeringut, edastas finantsuudiste portaal Finam-Light.

Gazprom lubab Nigeeria majandusse investeerida 2,5 miljardit dollarit, kui see Aafrika riik lubab venelastel ammutada gaasi nende rikkalikest varudest. Kui projekt realiseerub, suurendab Venemaa oma naftatootmist kümnendiku võrra. Gazpromi ei heiduta isegi Nigeeria kodusõda ning naftatootjate konfliktid kohalike relvastatud võitlejatega.

Detsembri lõpus külastasid Gazpromi esindajad Nigeeriat ja arutasid seal oma plaane. Gazpromi kinnitusel on läbirääkimised praegu siiski alles algstaadiumis ja konkreetseid ettepanekuid ei kommenteerita.

Nigeeria gaasivarud on Aafrika suurimad ja ulatuvad 5,21 triljoni kuupmeetrini. Neid pole suudetud senini kasutusele võtta, kuna infrastruktuur praktiliselt puudub. Nigeeria gaasivarusid jahivad ka Shell, Chevron ja ExxonMobil. Viimase viie aasta jooksul on nad Nigeeria gaasitehaste ehitusse investeerinud 5 miljardit dollarit, kuid ainult üks tehastest töötab.

Äri suurimaks riskiks on Nigeeria poliitiline ebastabiilsus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077