24. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Thulema püüab Soomes 8-10% turuosa

Eesti mööblitootja Thulema loob sillapead Soome, esimesed konkreetsed sammud on astutud Turus, Tamperes, Oulus ja pealinnas, kus on käimas müügisalongide avamine, kirjutas Soome päevaleht Turun Sanomat.

Thulema eesmärk on saada Soomes vähemalt 8-10% turust.

„Soomes on konkurents kõva ja turule tulek pole lihtne,” tunnistas lehele Thulema Soome piirkonna juht Taru Kivilehto, kes usub siiski, et kolme aasta perspektiivis on võetud sihid saavutatavad. Lisaks mööblile pakub firma sisekujundust.

Thulema ei näe oma konkurentsieelist mitte hinnas, vaid materjalis ja suuremas paindlikkuses. Soomes levinud kase- ja pöögi asemel kasutab Thulema enam vahtrapuud. Ka tarneajad saavad olema lühikesed – laost peab kaup kohale jõudma kahe nädalaga. Samuti saab kiiresti muuta mudeleid, rääkis Kivilehto.

Soomes on Thulema tänavu asutatud tütarfirmal Thulema Finland viis töötajat. Tulevikus saab töötajaid olema kümmekond. Firma peakontor Soomes on Turus.

Thulema on üks suurimaid ühiskondliku mööbli müüjaid Eestis, kes valmistab mööblit muuhulgas hotellidele ja kontoritele. Soomes turustas varem Thulema mööblit Puustelli, mis aga loobus tänavu kontorimööbli müügist ja müüs oma tegevuse Thulema Finlandile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077