8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amber Trust: ootame katuseplekivalmistajalt kõrget tootlust

Amber Trust Management S.A. partner Indrek Kasela ütles, et fond ootab investeeringutelt vähemalt 30% tootlust. AS Toode omanikud loovutasid Amberile 50% osalusest.

Aripaev.ee küsimustele vastab Amber Trust Management S.A. partner Indrek Kasela.

Miks otsustas Amber Trust investeerida ASi Toode?

AS Toode aktsionärid otsisid partnerit, kellega koos viia ellu oma edasisi laienemisplaane. Amber Trusti portfellist puudus siiani ehitusmaterjalide tootja ning arvestades ettevõtte seniseid majandustulemusi ja omanike ning juhtkonna plaane, otsustasime suhteliselt kiiresti, et ASi Toode tasub investeerida.

Kas Amber Trustil on varasemast kogemusi sama sektori investeeringutega? Milliseid?

Amber Trusti portfellis on sellised tootmisettevõtted nagu Malsena, GeoNafta, Kitron, Snaige, Utenos Trikotazas, Sanitas Leedus ja EpHag, Saaremere Kala ning Premia Tallinna Külmhoone Eestis, kuid õiget ehitusmaterjalide tootjat ei olnud me veel leidnud. Sektor ise on selline, kuhu pikemajalisi majandusarenguid arvestades tasub investeerida. Samas on meie teistel fondidel märkimisväärsed osalused ehitusettevõtetes Merko, Eesti Ehitus ning Harju Elekter.

Kui keeruline on ehitusmaterjalide tootjate seast sobivaid investeerimisobjekte leida?

Ettevõtteid on müügiks pakutud nii Eestis kui väljaspool, kuid AS Toode tundus neist kõige parem. Usun, et hoolimata kinnisvaraturu jahenemisest, kus tõesti paljudel n-ö katus sõitis, võidavad olukorrast just oma valdkonna liidrid, sealhulgas AS Toode.

Milline tootlus rahuldab analoogsete investeeringute puhul professionaalset infestorit?

Arvestades meie fondide seniseid tulemusi, kus keskmine tootlus on 30%, eeldame, et soetatava investeerimisobjekti tootlus poleks madalam.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077