5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keila linnapea: kümme aastat tagasi usuti aumehe sõna

Keila linnapea Tanel Mõistus ütles riigikohtu võlaotsuse kommentaariks, et üle kümne aasta tagasi usuti riigivalitsemises aumehe sõna ega käidud advokaadid käevangus.

"Hinnanguid andes on tähtis meeles pidada, et 1996. aastal said kogu Eesti vabariigi territooriumil, sealhulgas Paldiskis kohalike omavalitsuste valimised toimuda ainult seetõttu, et Keila tuli Eesti riigile vastu," rääkis Mõistus. "Ühtegi muud kaalutlust ju Keila ja Paldiski ühinemiseks polnud."

Mõistus lisas, et aastate eest oldi mõnevõrra idealistlikumad, aga ka riigimehelikumad. "Kui riik oli hädas, mindi appi, nagu osati. Tollal oli riik noor, ja nii ametnikel kui ka poliitikutel vähem kogemusi, usuti ka aumehe sõna. Siis ei käidud ringi üks advokaat ühes, teine teises käevangus."

Keila linnapea avaldas kahtlust, kas advokaadid oleksid Keilal ja Paldiskil ühineda soovitanud. Kohtuotsusest järeldas ta samas, et kui kohustused Paldiskile üle ei läinud, ei saanud üle minna ka soojamajanduse varad.

Mõistus avaldas lootust, et Keila linn ei pea hakkama katlamaja tagasi nõudma. Laenukohustuse võib enda kanda võtta Eesti riik. "Peaministri eelmise nädala öeldu annab selleks lootust," täpsustas ta.

Keila linnavalitsuse andmetel pole Paldiski soojalaen ametnike korruptiivse käitumisega seotud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077