Autor: Agnes Ojala • 28. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholmi Rootsi omanikud otsivad Euroopast partnerit

Narva Kreenholmi Rootsi omanikfirma Borås Wäfveri Group otsib Euroopast partnerit, et leida Kreenholmi toodangule uut turgu, seda näeb ette augustis juhatuse poolt vastu võetud saneerimisplaan.

Sama plaan sisaldab 360 inimese koondamist jaanuariks, vahendas ETV24 "Aktuaalset kaamerat".

Borås Wäfveri tegevjuht Sven-Olof Kulldorff ütles, et kui meie tootmiskulud tõusevad, palgad tõusevad 15 protsenti aastas ja me ei saa klientidelt suuremat hinda küsida, siis tuleb olla 15 protsenti efektiivsem.

See tähendab ketruse ja kudumise osast kolmandiku väljaviimist Aasiasse ja võib olla Türgisse. Teine abinõu on leida partner Euroopa Liidust ja nii suurendada nõudlust. "Me oleme tugevad Põhjamaades ja Balti riikides, kuid Saksamaal ja Inglismaal oleme nõrgemad. Peame kõnelusi partneritega, kellega ühineda, et tagada suuremaid koguseid," tõdes Kulldorff.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077