Autor: Agnes Ojala • 13. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholmi emaettevõte müüs Eestis 350 miljoni eest vara

Üleeile toimus Rootsis Kreenholmi emafirma Borås Wäfveri AB erakorraline aktsionäride koosolek, millega otsustati müüa Kreenholm Valdusele kuuluvad hooned.

Kreenholmi varad ostis 350 miljoni krooniga OÜ Narva Gate, mis on Borås Wäfveri suuromanikele lähedalseisev ettevõte. Tehinguga suudeti tagasi maksta välisvõlad, alles jäi vai kaubanduskrediit, teatas ettevõte.

Kreenholmi toodetest kolmandik ostetakse edaspidi allhankena sisse ning tegevus muudetakse efektiivsemaks, müües maha vanad tootmisseadmed.

Borås Wäfveri vaatab tuleviku turuarenguid helgetes värvides. Nii näiteks on näha, et kasvab nõudlus ökotoodete järele, mida on loodussõbralikult võimalik toota Euroopa Liidus. Ettevõttel on olemas ISO sertifikaat ja firma võib kasutada Euroopa ökomärki (ELi lille).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077