Autor: Agnes Ojala • 12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia vajab investeeringuteks 30 miljardit

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles tänases Ärilehes, et investeeringuteks võib vaja minna 30 miljardit krooni.

"Kui tahame Leedu tuumajaamast saada 500 MW, siis peame raha sisse panema umbes 1 miljard eurot ehk 15,6 miljardit krooni. Narva uued 600-800 MW põlevkivikatlad - veel teine miljard eurot, jälle 15,6 miljardit krooni," selgitas Liive.

Riigile dividendide maksmises Liive probleemi ei näe. Tema sõnul ei saa dividendide maksmist ja hinnatõusu omavahel siduda. Kui aga jutt on investeeringuteks vajalikest summadest, siis "tuleks tõesti kaaluda dividendide maksmise mõistlikkust".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077