Autor: Agnes Ojala • 2. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Külmhoone ehitab 50 miljoniga Eesti moodsaima külmlao

Tallinna Külmhoone jõudsa kasvu tõttu on ettevõte otsustanud investeerida 50 miljonit krooni Tallinnas asuva sügavkülmlao laiendamisse, avades nii moodsaima külmlao Eestis.

Kogu Tallinna Külmhoone grupi 2007. aasta esimese kvartali käive koos Leedus asuva Kauno Pieno Centrasega oli 95,5 miljonit krooni, kasvades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15,4 miljonit krooni ehk 19% võrra, teatas ettevõte.

Tallinna Külmhoone 2007. aasta esimese kvartali käive Eestis oli 83,2 miljonit krooni, kasvades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 12,3 miljoni krooni ehk 17% võrra.

"Kasv on tulnud nii jäätiste kui teiste sügavkülmatoodete arvelt," sõnas Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Kuldar Leis.

Kasvu tõttu on ettevõte otsustanud sügavkülmladu laiendada. "Laolaienduse tulemusel tekib juurde kolmandiku võrra rohkem alusekohti ning ladu valmib käesoleva aasta novembriks. Lisaks sellele avasime uue lao ka Leedus, kus grupi ettevõtete hulka kuuluv Kauno Pieno Centras sai juurde 1600 m2 sügavkülmalaopinda, mis annab firmale juurde 2000 alusekohta," rääkis Leis.

Laolaiendamise tulemusel muutub kaupade väljastamine paindlikumaks, kuna enam ei sõltu Tallinna Külmhoone äritegevuse paindlikkus ja efektiivsus renditavast laopinnast. "Uus laopind peab kindlustama selle, et ei suvisel tipphooajal ega ka talvise sügavkülmutatud kaupade müügi tippajal ei tekiks meil Baltikumis olukorda, kus meil mõnda toodet laopinna nappuse tõttu võimalik müüa ei ole," sõnas Leis.

Baltikumi juhtiv jäätisetootja Tallinna Külmhoone grupp kuulub alates 2005.aasta detsembrist Amber Trust II S.C.A.-le ja ettevõtte juhtkonnale. Tallinna Külmhoonele kuulub Eesti jäätiseturust 42%, Leedu jäätiseturust 27% ja Läti jäätiseturust 9%. Ettevõtte tuntumad kaubamärgid Eestis on Premia, Väike Tom, Regatt, Tallinn, Põhjatäht, Vau, Jocker jt. Tallinna Külmhoone annab Eestis tööd 250-le inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077