Autor: Agnes Ojala • 26. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hulk Eesti Raudtee töötajaid läheb kütusevargusega seoses kohtu ette

Soldino jaamas kaks aastat tagasi toime pandud kütusevarguses kahtlustatavana saadetakse Narvas kohtu ette 19 Eesti Raudtee töötajat.

Möödunud nädala lõpul andis Narva politsei prokuratuurile üle Soldino jaamas kaks aastat tagasi toime pandud suuremahulise kütusevarguse uurimismaterjalid, mis viivad kohtu ette 19 Eesti Raudtee töötajat, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kütusevarguse avastas Erna retkeks valmistuv piirivalve kaugluurerühm, kes pool nädalat enne varaste kinnipidamist tegevuspaika varjatult jälgisid.

2005. aasta 17. aprillil kella ühe paiku päeval lähenes Soldino jaamale Narva poolt vedur, mis peatus täpselt ühe rööbaste vahele peidetud pumba juures. Seal asusid raudteetöölised vedurist vooliku abil kütust välja pumpama.

Politsei abiga avastati teises jaamaotsas veel üks mahuti, lisaks veel kolm peidetud ja maskeeritud kütusepumpa. Uurimise käigus otsisid politseinikud läbi Soldino külas elava 1959. aastal sündinud Nikolai talu, kust leiti raudteel olnuile lisaks veel kaks suurt mahutit umbes 8500 liitri markeeritud diislikütusega, mida kasutab vaid Eesti Raudtee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077