Autor: Agnes Ojala • 22. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renault teenis 2,9 miljardit eurot puhaskasumit

Prantsuse autotootja Renault teenis eelmisel aastal üle 2,9 miljardi euro (46 miljardit krooni) puhaskasumit, kuna kasv väljaspool Euroopat jätkus ja edukalt toodi turule Logan MCV.

Suurema osa puhaskasumist teeniti sidusfirmadest: Nissanist ja Volvost.

Äritegevust mõjutasid 2006. aastal väiksemad müügimahud Euroopas, toorainete hindade eeldatust suurem kasv ja Euro 4 standardile ülemineku kulud, mida ei kantud edasi müügihindadele, teatas ettevõte.

Tänu jätkuvale 26 uue toote ning keskkonnahoidlike ja turvatehnoloogiate arendamisele ulatusid uurimis- ja arenduskulutused 2,4 miljardi euroni (37,6 miljardi kroonini), 136 miljonit eurot (2,1 miljardit krooni) rohkem kui 2005. aastal. See kasv on tingitud Renault investeeringute kasvust innovatsiooni, et valmistuda tulevikuks.

Aktsionäride maikuisel üldkoosolekul teeb juhatus soovituse suurendada dividende 3,10 euroni (48,5 kroonini) aktsia kohta võrreldes €2,40 euroga (37,6 krooniga) eelmisel aastal.

2007. aastaks ennustab Renault müügi jätkuvat kasvu. Euroopas, kus turud on stabiilsed, jätkab Renault oma selektiivse müügipoliitika järgimist. Siiski toob 2007. aasta teises pooles Renault'le jätkuvalt kasu tuleviku Twingo ja Laguna turuletoomine. Väljaspool Euroopat aitavad müügi kasvule kaasa Logani turuletoomine Brasiilias, Iraanis ja Indias. Aasta lõpus tuuakse Lõuna-Koreas turule crossover-tüüpi sõiduk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077