26. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia uuendab Lõuna-Eestis kõrgepingeliine

Eesti Energia tütarfirma OÜ Põhivõrk ja Elektriteenused AS sõlmisid lepingu üle 60 kilomeetri kõrgepingeliinide renoveerimiseks Lõuna-Eestis.

Uuendatakse 110kilovoldised Tsirguliina–Valga, Tsirguliina–Linda, Linda–Sõmerpalu ja Sõmerpalu–Võru liinid. Eesti Energia tütarfirma OÜ Põhivõrk valis kõrgepingeliinide renoveerijaks riigihankel 11,96 miljoni kroonise pakkumise teinud Elektriteenused ASi, kirjutas Valgamaalane.

«Renoveerimisvajadus on tingitud sellest, et aastatel 1960–1984 ehitatud õhuliinide juhtmed on juba välja veninud, isolaatorid määrdunud ja traaversid roostetanud,» lausus Põhivõrgu kommunikatsioonijuht Kätlin Kruus.

«Aina kasvava tarbimise tingimustes on ka elektrit vaja peagi üle kanda rohkem kui senised 95 mm² ristlõikega juhtmed seda suudaksid. Uute juhtmete ristlõige on 150 mm²,» selgitas Põhivõrgu liinide käidukorraldaja Aivar Ilves.

Tehtavad tööd aitavad tõsta nii õhuliini töökindlust kui ka parandavad kogu piirkonna elektrivarustust.

Elektriteenused ASi kõrgepingesektori juht Marek Uuemaa ütles, et elektriliinide uuendusse pannakse palju raha. Uuemaa tegeleb veel mõnede tehniliste küsimuste lahendamise ja materjalide tellimisega. Osa materjale tuleb Venemaalt, osa Itaaliast ja metallkonstruktsioonid tehakse Eestis. Metalltraaversite hange on tegemata.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077