Savisaare hinnangul on Eesti Energia tööliste palk liiga madal

Tänasel kohtumisel Narva Elektrijaamade
töötajate esindajatega avaldas majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar
Savisaar muret Eesti Energia töölistele makstava madala palga ja energeetiku
ameti prestiiži languse pärast.

Ministeeriumis toimunud järjekordsel kohtumisel teavitas minister Savisaar Narva Elektrijaamade tööliste esindajaid Eesti Energia AS juhatuse esimees Sandor Liivele saadetud kirjast, milles ta avaldab muret kvalifitseeritud töölistele makstava madala palga pärast, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

„Energeetikute keskmise palga tõus on viimastel aastatel selgelt alla jäänud Eesti muude sektorite palgatõusule, paljud energeetika-alase ettevalmistusega isikud on lahkunud Eestist ning see tendents süveneb,” kirjutas minister Savisaar. Tema sõnul on paljud spetsialistid lahkunud Eesti Energiast konkureerivatesse energiaettevõtetesse ning samuti on oluliselt vähenenud uute energeetika-alase haridusega inimeste arv tööjõuturul, mis omakorda teravdab probleemi.

Narva Elektrijaamade esindajate kinnitusel on energeetikute keskmine vanus pidevalt kasvanud, kuna noored ei soovi madalate palkade tõttu tööle tulla. Kui kümne aasta eest ulatus energeetikute keskmine palk 1,2 keskmise palga tasemeni, siis praegu on see näitaja allpool keskmist palka.

„Arvestades teravnenud konkurentsi tööjõuturul sooviksin teada Teie nägemust, kuidas kindlustada Eesti Energia ASis vajaliku tööjõu olemasolu ning maandada madala konkurentsivõimega palgapoliitikaga seotud riske,” kirjutas Savisaar ja prognoosib, et praeguse motivatsioonipaketiga jätkamisel võib Eesti Energias töötavate spetsialistide arv lähiaastatel oluliselt väheneda.

Ministri eelmine kohtumine Narva Elektrijaamade esindajatega toimus kaks nädalat tagasi ja siis oli peamine teema samuti energeetikute palgad.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara