Autor: Mariliis Pinn • 30. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumi juht: on ring täis saanud

Lahkuva Fortum Elekter AS juhatuse esimehe Are Veski sõnul on 8 aastat ühes ettevõttes pikk aeg, ring on täis saanud - see ettevõte on tema jaoks valmis.

"Kindlasti plaanin paar kuud puhata, pühenduda perele, uue kodu ehitamise lõpetada, tegeleda oma hobidega," ütles Veski.

"On olnud pakkumisi Fortum kontserni ülemere ettevõtetest. Samas Eestis on majanduse kuldaeg, eks leidub ka siin midagi huvitavad, kuid kindlatest plaanidest on veel vara rääkida," rääkis Veski oma tulevikuplaanidest.

Kindlasti jätkab ta oma ühiskondlikult kasulikku tööd Eesti jõujaamade ja kaugkütte ühingus, kus ta on juhatuse liige.

Veski jätab enda kinnitusel heas seisus ettevõtte maha: "Meid on kiidetud."

Eriti toob Veski välja selle, et näiteks 2005. aasta jaanuaritormis taastas Fortum Elekter oma klientide elektrivarustuse kahe päevaga, suuremal konkurendil kulus kaks nädalat. Ka on elektritariifid Fortumil madalamad: "See on võimalik, kuna meie jaotusvõrk on efektiivsem."

Fortum on Põhjamaade juhtivaid energeetikaettevõtteid. Kontserni põhitegevus keskendub elektri ning soojuse tootmisele, jaotamisele ja müügile. Fortum on esindatud rohkem kui 20 maailma riigis.

Elektrijaotuses ja -müügis, samuti elektri- ja soojatootmises on Fortum suurim ettevõte Põhjamaade turul.Eestis tegutseb mitmeid Fortumi tütarettevõtteid. Elektri- ja soojatootmisega tegeleb Fortum Termest AS ning elektrijaotusega Fortum Elekter AS. Fortum on ka üks AS-ide Eesti Gaas ja Fortum Tartu põhiomanikest ning omab vähemusosalust AS-is Rakvere Soojus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077