3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemens võtab juhtide palgast 78 miljonit krooni töötajate fondi tarvis

Siemens tegi eile haruldase sammu ja peatas oma juhatusele kavandatud 30%-se palgatõusu, kirjutas Bloomberg.

Siemens, kes eelmisel aastal müüs firmale BenQ mobiiltelefonide tootmise allüksuse, loob 35 miljoni euro (548 miljonit krooni) suuruse fondi, et aidata töötajaid, et kes võivad kaotada oma töö. BenQ otsustas mobiiltelefonide tootmise allüksuse üha kasvava kahjumi tõttu lõpetada.

Umbes 5 miljonit eurot (78 miljonit krooni) tuleb fondi Siemensi juhtkonnalt, mis jätab ära eelnevalt plaanitud palgatõusu.

Palgafondiga oma töötajatele tahab Siemens näidata, et tal on vastutus töötajate ees oma endises mobiili tootmise üksuses.

Taiwani suurim mobiilitootja BenQ teatas eelmisel nädalal, et lõpetab Siemensilt üle võetud mobiiliüksuse töö.

Saksa mobiiliüksuses töötab 3000 töötajat.

Siemensi tegevjuht Klaus Kleinfeld ütles, et nad kavatsevad võtta ette õiguslikke samme Taiwani firma vastu.

"BenQ käitumine on taunitav ja Siemens kavatseb töötajaid aidata nii palju kui võimalik," ütles Kleinfeld. "BenQ lubas hoida ja laiendada Saksa tootmisüksust, kuid ta ei pidanud sõna."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077