Autor: UAB Lonas • 25. veebruar 2024

Kvaliteetne uni: madratsid ja muud magamistoa omadused

Mis on see, milleta me ei suuda ette kujutada ideaalset und? "Ilma voodi ja hea madratsita" - vastaksid paljud. Mugav voodi on magamistoa lahutamatu osa. Mugava mööblieseme leidmine ei ole lihtne ja valik sõltub erinevatest kriteeriumidest.

Sama oluline on kvaliteetsed madratsid. Need kaks elementi töötavad koos, et tagada lõõgastav uni. Mis on voodi optimaalne suurus ja millistest materjalidest peaks see olema valmistatud? Ja milline madrats peaks sellega sobima? Millised tekstiilid peaksid magamistoas domineerima? Need ja paljud teised küsimused kerkivad esile, kui mõeldakse magamistoa ümberehitamisele või renoveerimisele.

Madratsi roll magamistoas tervikuna

Madratsi valiku aluseks on eelkõige voodi suurus, seega mõõtke see ära ja hakake otsima. Lihtsam on neil, kes vaatavad madratsit enne voodit või plaanivad neid koos osta. Sellisel juhul mõelge kõigepealt oma vajadustele - kas magate üksi või jagate voodit partneriga? Võib-olla on teil lapsed, kes tulevad hommikuti teie magamistuppa? Siis peaksite kaaluma, kas kogu pere mahub teie magamistoas lühikeseks hommikuseks lõõgastumiseks. Kui palju ruumi soovite magamiseks pühendada? Kui magate kahekesi, siis on oluline meeles pidada, et piisava ruumi olemasolu võimaldab teil paremini magada, ilma teineteist häirimata ja võimalusel vähendada öösel ärkamiste arvu. Oluline on ka kõrgus ja individuaalne magamisviis, seega ärge kartke enne otsustamist madratsit katsetada - lamage, lõdvestage oma keha, pidage meeles, milline kehaasend on teile magades kõige mugavam ja loomulikum, hinnake, kui palju ruumi teil on ümberpööramiseks, kas voodi otsas on piisavalt ruumi, kas saate jalgu täielikult ja mugavalt välja sirutada? Ebamugavast magamisasendist tingitud ebamugavustunne ja väsimus võivad põhjustada tõsiseid tagajärgi tervisele, seega ärge laske end heidutada - proovige enne ostmist veidi aega erinevates asendites olla.

Voodi valimine: suur valikuvõimalus

Magamistoa mööblit valides on soovitav mõelda pikaajaliselt, seega peaks teie valik olema tehtud jätkusuutlikest materjalidest, õigete mõõtmetega ning sobima teie kodu stiili ja väärtustega. Valikul on kõige sagedamini seotud esteetika ja sisekujundus ning otsingut peaks alustama elementaarsete mõõtmetega. Magamistoad ei ole alati avarad või suured, seega on oluline kaaluda, kuhu plaanite mööblit paigutada ja kui palju ruumi on saadaval. Samuti on oluline kaaluda, millised on toa seinad, millised on teie interjööris valitsevad värvid ja materjalid?

Diivanvoodid ja sobivad lahendused

Kui magamistuba asub noore inimese toas või kui maja on väiksem, kasutatakse mõnikord diivanvoodit. Sellisel juhul võib aidata kvaliteetne kattemadrats. See on ka palju odavam kui uus madrats. Kui see on õigesti valitud, võib see aidata muuta magamiskohta nii, et hea öine uni on kosutavam ja ergutavam ning isegi vähendada või kõrvaldada seljavalu, mis tuleneb ebakorrapärasest selgroo asendist, kui magatakse ebapiisaval alusel. Oluline on, et valitud toode oleks kvaliteetne. Oluline on ka materjal, millest madrats on valmistatud. Näiteks viskoelastne materjal kohandub teie individuaalsele kujule ja võimaldab teil täielikult lõõgastuda. Hea õhu läbilaskvus takistab niiskuse kogunemist ja võimaldab nahal hingata, samas kui antibakteriaalsed omadused aitavad vältida bakterite ja tolmulestade kogunemisest tingitud allergiat.

Toa mööbel

Mõned inimesed püüavad arvesse võtta funktsionaalsust ja mugavust, nii et voodi asukoht määratakse selle järgi, kus asub aken ja kuhu on planeeritud muu mööbel. Üha enam inimesi võtab aga arvesse jaapani filosoofia, mida tuntakse Feng Shui nime all, nõuandeid selle kohta, kuidas sisustada tuba, et tagada hea uni, hea tervis ja mugav ruum, kus aega veeta. Te ise olete nendes küsimustes oma parim nõuandja ja pole kedagi paremat, kes oskaks teile öelda, milline ruum paneb teid end kõige mugavamalt tundma.

Tekstiil

Lisaks korraliku suurusega, kvaliteetsele ja jätkusuutlikule voodile ja madratsile või kattemadratsile on oluline ka naturaalne voodipesu, mis aitab reguleerida teie kehatemperatuuri ja hoida teie naha hingamist öösel. Seetõttu tasub investeerida tõeliselt kvaliteetsetesse toodetesse.

Samuti tasub investeerida kvaliteetsetesse kardinatesse, mille värvid teile meeldivad. Oluline on, et need kataksid akna korralikult ja ei laseks magamise ajal valgust sisse. Oluline on ka materjalide kvaliteet, et neile ei koguneks tolmu ja need ei tekitaks allergilisi reaktsioone. Samuti peaks neid olema lihtne puhastada või pesta.

Üldine tervik

Magamistoa hubasuse loob kogu tervik. Magamistoa sisustamisel on oluline, et kõik elemendid oleksid kooskõlas. Kuigi igaühe maitse võib erineda, on soovitatav kasutada magamistoas pastelseid, rahulikke värve, mis aitavad pärast rasket tööpäeva keskenduda lõõgastumisele ja puhkamisele. Hea ja tugev mööbel ning teie magamisharjumustele kohandatud madrats tagavad teile hea une.

Kui teie selg kogeb öösel tõelisi raskusi kehalise kehahoiaku, liiga pehme või liiga kõva ebamugava pinna või voodis olevate aukude või lünkade tõttu, tunnete selle tagajärgi peagi. Meie une kvaliteet ja mugavus puhkamisel sõltub täielikult meie valikutest. Kui pöörate tähelepanu kõige olulisematele detailidele, märkate peagi tulemusi - puhanud keha, mis on valmis seisma silmitsi uute igapäevaste väljakutsetega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077