1. november 2019

10 viisi, kuidas tootmisettevõte saab kasu ärianalüütikast

Kui ettevõtte keskmeks on majandustarkvara, siis selle kasutajatel on võimalik näha vägagi detailset infot oma organisatsioonist. Ärianalüütika lahendus PowerBI on tööriist, mille abil on võimalik seda teha luues intuitiivseid töölaudu ja seda ilma arendusvajaduseta, kirjutab Columbus Eesti digitaliseerimisekspert Marko Seier.
Columbus Eesti digitaliseerimisekspert Marko Seier
Autor: Stella-Kaisa Kanemägi

Kui tootmisettevõtted saavad kasu ärianalüütika lahendusest Power BI?

1. Tarkvara omadused

Microsoft on kõvasti vaeva näinud, et Power BI rakendus sisaldaks rikkalikult üksteisega ühilduvad erinevaid võimalusi. Power BI on mõeldud tegemaks andmeid nähtavaks ja seeläbi toetamaks otsustusprotsessi. Andmeid saab teha nähtavaks nii graafiliselt ja sealsamas ka neid lihtsasti jagada.

2. Sisseehitatud võimalused

Power BI abiga saavad kasutajad ärianalüütikat ja raporteid ise koostada. Kasutajad saavad vastavalt vajadusele luua töölaudu, raporteid, andmevaateid.

3. Peamised funktsionaalsused

Lohista-ja-lase lahti funktsionaalsus tähendab, et töötajad saavad raporteid luua kiiresti. Samuti on võimalik järjest liikuda sügavamale andmetesse läbi lahtiklõpsatavate menüüde. Power BI päringukeel on lihtne ja intuitiivne, mis suurendab isetegemise võimet.

4. Ligipääsetavus

Power BI on seotav ja kasutatav erinevate platvormide nagu Android, iOS ja Windows. Tavalise töölaua vaated saab lihtsasti kohaldada erinevatele platvormidele. Rakenduste ja platvormidega seotus on rikastatud veel pilvelahenduste ja tehisintellekti võimalustega nagu Cortana Intelligence.

5. Ühenduvus

Power BI toetab väga laia hulka andmeallikaid. Majandustarkvarast (ERPist), Excelist kuni kliendihaldustarkvarani (CRM). PowerBI on saab ühendada Azure ja teiste kolmandate osapoolte allikatega. See aitab luua erinevaid andmemudeleid erinevatest allikatest.

Columbus Eesti

6. Microsoft

Microsoft on siiani jõuliselt investeerinud ja kavatseb seda ka tulevikus teha, mistõttu Power BI võimalused koguaeg laienevad.

7. Uuendused

Power BI puhul toimuvad igakuised uuendused. Neid tehes vastab Microsoft proaktiivselt Power BI kasutajate soovidele. Täiendused pannakse hääletusele ja soovitud funktsionaalsus lisatakse baasvõimalustele.

8. Andmete värskendamine

Kuna kõik andmeallikad ei toeta live-andmepäringuid, siis kuidas tagada see, et alati oleks ees kõige värskem pilt. Power BI eri versioonid on võimelised erinevaks andmeuuendussagedusteks. Power BI vahemälu abil on võimalik hoida andmeid võimalikult värskena

9. Maksumus

Power BI on kaks versiooni – Power BI Pro ja Power BI Premium. Algtase on Power BI Pro, mis võimaldab andmeid uuendada 8 korda päevas ja saad kogu Azure pilvearvutuse funktsionaalsuse. Juhul, kui on vaja tihedamat andmeuuendust, siis sobib Power BI Premium.

10. Kiire teabejaotus

Andmete esitlemise ja arusaadavuse lihtsus tähendab, et töötajad saavad teha informeeritud otsuseid, mis vastavad ärivajadustele. Nt rakenduses näidatav müügiinfole märkida toodete lõikes tasemed ja seejärel on kiirelt näha, milline toode ei müü soovitud koguses.

Valmis härjal sarvist haarama?

Kui otsid uusi võimalusi, kuidas ärianalüütikaga toetada oma ettevõtte kasvu, siis Columbuses on Eesti suurimaid ärianalüütika meeskondi, kes on meelsasti teile abiks sel teel. Võtke julgelt ühendust!

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077