Autorid: Logistikauudised.ee , Tööstusuudised.ee • 7. mai 2019

Ladusad riiulilahendused tippköögist rehvitöökojani

Laomaailm AS eesmärgiks on aidata ettevõtjatel panna soodsaimal moel teenima iga ruut- ja kuupmeeter laos, tootmishoones või mistahes muus ruumis. Üheks uueks lahenduseks on Transform Super 1-2-3 moodulriiulite sari, mis pakub parimat lahendust lisaks tavalaole ka kõrgete sanitaarnõuetega kööki kui autoremonditöökotta rehvide kompaktseks ladustamiseks.

Iga kuupmeeter lae alla välja on ettevõttele investeering, mis tuleb panna tulu teenima. Sestap pakub Laomaailm riiulilahendusi sõna otseses mõttes seinast-seina ja põrandast laeni.

„Näiteks toiduainetega tegelevate ettevõtjate pilgu läbi hinnates: odav lahendus võrreldes roostevabade riiulitega, samas tugev ning kauakestev, kui võrrelda plastikriiulitega,“ iseloomustab Laomaailma juhataja Tarmo Tuisk uut mooduliriiulite sarja Transform Super 1-2-3, mis koosnevad ilma ühegi poldi ja mutrita püstitavast raamistikust, millele saab paigaldada väga erinevaid riiuleid.

„Kööki sobivad plast-riiulid on ka taimedega tegelejate lemmiklahendus. Riiulid on nimelt perforeeritud, ei takista ei valguse ega vee läbipääsu. Sama riiul teises komplektsuses on aga parim lahendus autoteenindustesse või ka rehvihotelli teenuse pakkujaile, kuna võimaldab kõige kompaktsemal moel rehvide ladustust ning rehvihotelli teenuse pakkumist. Pole paremat lahendust kui Laomaailma rehviriiul“.

Super 1-2-3 riiulisüsteem ei vaja tagariste ning seetõttu on kasutatav mõlemalt poolt. „Tänu sellele saame pakkuda nö kaks-ühes riiulit: kahest kitsast riiulist moodustuva topelt riiulirivi asemel kasutame ühte laia, kahelt poolt kasutatavat ja ruumi kokkuhoid on arvestatav,“ rääkis Tuisk.

Üks nüanss veel, miks on see riiulisüsteem nii hinnatud: kui värvitud riiulite puhul on alusmaterjaliks kergesti roostetav terasplekk ning värvi kahjustumisel tekib kiire kulumine (korrosioon), siis tsingitud terasplekist valmistatud riiul on tugev ning aktiivsele kasutusele vastupidav väga pikaajaliselt. Keemikute keeles väljendudes tsink ei salli enda kõrval paljast rauda – niipea kui kuskile tekib pinnakatte kahjustus, „ronib“ tsink sinna peale ja peidab roosteohuga kahjustuse.

Suurimat kokkuhoidu võimaldavad need riiulid aga kõrguse arvelt, kui ruumi kõrgus seda võimalust pakub.

„Neist saab teha ka 5 meetri kõrguseid riiuleid, mis asendab edukalt klassikalist kahekorruselist korrusladu. Ära jääb investeering korruslao treppidele, vahepõrandale, laadimisväravale ja selle asemel saab sama raha eest osta korjetõstuki, millega üks inimene pääseb oluliselt kiiremini ja turvalisemalt ligi kõikidele riiulitele,“ selgitab Tuisk, kelle sõnul on sellise lahenduse puhul riiulipinna võit üle 50% ning kahe inimese asemel saab sama tööga hakkama üks inimene.

Kõige suurem rahaline võit tulebki tööjõukuludelt, sest enam ei pea tegutsema kahel erineval tasapinnal. Ühtlasi oleme saavutanud oluliselt ohutuma töökeskkonna – ilma trepita ja ilma laadimisväravata (mõlemad töökaitseinspektorite „lemmikdetailid“ laos).

„Tüüpiline 5 meetri kõrgune korrusladu (pildil) mahutab antud juhul 46 riiulipüstakut, milles igas 11 riiulit ja kokku 506 jooksvat meetrit kasulikku riiulipinda. Lisaks vajavad ruumi trepp, vahepõrand, alumise korruse valgustused, ülakorruse vahekoridorid, rääkimatagi tõstukist, millega teisele korrusele kaupa tõsta. Uus lahendus samas ruumis pakub kokku 832 jooksvat meetrit kasulikku pinda (65% rohkem). Uus lahendus on ilma kõigi turvariskideta, lisanduvate tuletõrjenõueteta, treppidest üles-alla jooksmiseta jne,“ räägib Tuisk, kelle sõnul ei too see investeering kaasa ka mingit lisakulu.

„Nende riiulite teenindamiseks ideaalselt sobiv lihtne korjetõstuk Crown WAVE (work assistent vehicle) maksabki sama palju, kui need ära jäänud ruumiraiskavad ja ohutusriske tõstvad lisad (trepp, laadimisvärav, vahepõrand, lisalambid, lisasuitsuandurid).

Seega olete uue lahendusega oma laoruumi iga kuupmeetri pannud 65% tõhusamalt tööle – ka seni vaid kulu tootnud kuupmeetrid pannud jooksva kulu asemel selget tulu tootma.

Loe Transform Super 1-2-3 tootesarjast SIIT!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077