(Sisuturundus) Eesti tööstuses levinud Lenze sagedusmuundurite tootmine lõpetatakse

Lenze 8200, 9300, SMD ja TML seeria sagedus- ja servomuundurite näiteid.
Lenze 8200, 9300, SMD ja TML seeria sagedus- ja servomuundurite näiteid.

Saksa sagedusmuundurite ja servoinverterite tootja Lenze lõpetab osade sagedusmuundurite seeriate tootmise. Muundurid on levinud ka Eesti tööstuses, mistõttu tasuks tootjatel kontrollida varude olemasolu.

Lenze lõpetab lähiajal seeriate 8200, 9300, ECS, SMD ja TML muundurite tootmise. Nende toodete tarned peavad olema lõpetatud 30. aprillil 2019, hoiatab Energiatehnika OÜ juht Jüri Joller. "Soovitame tootmise eest vastutaval isikul avada oma tootmisseadmete automaatikakilpide uksed ja vaadata, kas seal leidub nende seeriate muundureid, mis sarnased fotol olevatega," lisab Joller.

Jolleri sõnul peaksid tööstusettevõtted kontrollima, kas neil on olemas õigesti seadistatud varuseadmed, varundatud seadistused või on kavandatud moderniseerimine või uue tootmisseadme ostmine. "Saksa masinatööstuse lemmikuks on kujunenud Lenze, kelle ajameid, sagedusmuundureid ja servoinvertereid leidub praktiliselt igas Eesti tootmisettevõttes. Meil on levinumad vanemad tootmisseadmed, kus on ka vanema põlvkonna muundureid," selgitas ta.

Põhjus, miks osade seeriate tootmine lõpetatakse, seisneb Jolleri sõnul selles, et elektroonika areneb lihtsalt kiiresti ja nüüd ongi toimumas järjekordne põlvkonnavahetus.

Viimasel minutil võib hind tõusta

Jolleri sõnul võib tootmisest kõrvaldatavate mudelite hind tõusta ja väga viimasele minutile ei maksa varude täiendamist jätta. "Tõenäoliselt saab tellimusi esitada veel märtsini, aga kindlasti ei soovitaks tellimist jätta viimasele hetkele, sest tellijaid võib olla palju rohkem, kui tellimusi vastu võtta suudetakse," põhjendab Energiatehnika juht.

"Muundurite varuosi ja remonti saab siiski tellida kuni 30. aprillini 2021," rahustab Joller, kuid lisab, et muundurite remont on tavaliselt üsna aeganõudev ja ei pruugi anda tulemust, kui varuosi enam pole.

Joller paneb tootjatele südamele, et Saksa masinatööstus on Euroopa võimsaim ja ka Eestis leidub palju Saksa päritolu või mujal sakslaste järgi tehtud tootmisseadmeid. Sealjuures on oluline, et enamikes seadmetes on kasutusel sagedusjuhtimisega vahelduvvoolumootorid või servoajamid.

"Soovitan tööstusettevõtetel tellida enda tootmisele vajalikud tagavaramuundurid, mille tootmine lõpetatakse," lisas Joller.

Joller toob välja, et Lenzel on olemas ka uued sagedusmuundurite seeriad i500, 8400, 9400, i700 ja i900, mida võib kasutada seadmete moderniseerimiseks. "Need on kasutajatele lihtsamad, töökindlamad ja tehniliselt veelgi võimekamad, eriti mitmeteljelistes ja EtherCATi rakendustes," ütleb ta.

Energiatehnika OÜ on Lenze partner ja süsteemiintegraator Eestis. Ettevõttega saab ühendust aadressil info@energiatehnika.ee või telefonil 655 1312. Ettevõte pakub muundureid tagavaraks või leida sobiva asenduse. Samuti saab üleminekuks vajalikku nõustamist, tehnilist tuge ja tootekoolitusi kogenud inseneridelt.

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara