Autor: Harro Puusild • 15. aprill 2024

Masinatootja investeerib 6 miljonit: tehaselaiendus, robotid ja uus müügiesindus

Sami Machinery juhatuse liige Villu Valm.
Foto: Harro Puusild
"Tööstusuudised eetris" saates on külas teehooldusseadmeid tootva ja Sami kontserni kuuluva Sami Machinery juhatuse liige Villu Valm, kellega räägime ettevõtte ja tööstuse käekäigust. Valm räägib saates, kuidas toimib ettevõtte rahvusvaheline müügivõrgustik ja tarneahel. Samuti on juttu rahvusvahelist müügist ja messidel käimisest.

Valm annab nõu, millist lahendust võiks kaaluda ettevõtted, kes messidel ei käi, ja toob välja oma põhimõtted, kuidas kliendisuhteid arendada. Räägime ka ettevõtte investeerimisplaanidest, mis näevad ette nii mitme müügiesinduse ehitamist kui tehase laiendamist.

Saadet juhib Harro Puusild.

Villu Valm räägib saates, et kõige parem turg Sami jaoks on viimasel ajal oma majandusolukorra tõttu negatiivselt silma paistnud Rootsi. „Rootsi on meie jaoks kõige paremas seisus olev turg,“ kinnitas Valm ja lisas, et Põhjala turge ei tasu sugugi alahinnata.

Lisaks rääkis Valm, et ettevõte püüan oma tegevuses aina enam silmas pidada just jätkusuutlikkust, sest ilma enam ei saa. „Sellel aastal on ees suur töö varustada kõik tootmishooned, müügipunktid ja kontorid päikeseparkidega,“ avaldas ta.

Päikeseparkidesse investeerimisele lisaks on plaanis lõpuni ehitada ka Saue müügiesindus ja alustada ka Valga tehase laiendamisega, millega kaasneb ka näiteks nelja uue tööstusroboti soetamine. Kokku inveseerib ettevõte tootmise ja müügi arendamisse umbes 6 miljonit eurot, kinnitas Valm.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077