Autor: Harro Puusild • 19. veebruar 2024

Tööstusjuhid: kahekordne majandus ja majanduspoliitika kõlavad hästi. Aga ...

Ajakirjanduses on viimastel nädalatel kõlama jäänud sellised märksõnad nagu majanduspoliitika, majanduse kahekordistamine, tööjõukvoodi mitmekordistamine ja isegi maksutõusude ärajätmine.
Janek Kalvi ja Virve Jõgeva.
Foto: Harro Puusild

Sellest, kuidas need märksõnad tööstussektorile kõlavad ja mis olukord tööstuses praegu valitseb, räägivad valgustitootja Glamox juht Virve Jõgeva ja joogitootja Liviko juht Janek Kalvi. "Tööstusuudised eetris" saadet juhib Harro Puusild.

„Eesmärke peabki ambitsioonikalt seadma, aga palju tähtsam on tegevusplaan, kuidas me selle eesmärgi saavutame. Ma tahaks näha konstruktiivset programmi, see ei saa olla peenhäälestus, sest kui meil on nii radikaalsed eesmärgid, siis peab tulema ka radikaalne muutus,“ kommenteerib Janek Kalvi plaani kasvatada Eesti majanduse 2035. aastaks kahekordseks.

Virve Jõgeva märgib saates, et tööstus ja riik räägivad teineteisega justkui eri keeli. „Me saame täna hakkama, sest oleme erinevates tingimustes harjunud hakkama saame. Aga me muretseme, mis saab tulevikus. Täna tuleb tegutseda, täna tuleb teha suuri samme,“ lisas Jõgeva.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077