Autor: Harro Puusild • 15. november 2021

Eesti tsiklibrändi tõus ja mõõn: IT‑sektor röövis investorite tähelepanu

Tootedisainer ja ‑arendaja Andres Uibomäe.
Autor: Harro Puusild
Andres Uibomäe on tootedisainer ja ‑arendaja, kes arendas perioodil 2008-2016 ajaloolist tsiklit Renard. Nende aastatega jõudis Eesti bränd rahvusvahelisse tsiklikogukonda, päringuid tuli isegi USAst ja tootest kirjutasid mitmed erialaväljaanded. Märkimisväärne oli ka tsikli hind - üle miljoni krooni.

Suurema tootmiseni Renard siiski ei jõudnud ja investorite vähese huvi tõttu otsustas Andres Uibomäe projekti 2016. aastal lõpetada. "Läksime nii kaua, kuni suutsime," ütleb Uibomäe. Pärast 2016. aastat on tsiklikirg mehes säilinud ja plaan käivitada väiketootmine on endiselt jõus. Mis juhtus Renardiga ja milliseid tulevikuplaane Uibomäe peab, sellest "Tööstusuudised eetris" saates räägimegi.

Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Kuula saadet siit:

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077