Autor: Jaan Martin Raik • 18. aprill 2022

Analüütikud kärpisid autotööstuse väljavaadet

Prognooside kohaselt väheneb Euroopas autode tootmine 9%, kuna nähakse probleeme võtmetähtsusega toorainete saadavuses.
Volkswagen ootab sellelt aastalt 5–10% suurust kasvu autode kohaletoimetamises, kuid sõda võib seda prognoosi veel mõjutada.
Foto: Reuters/Scanpix

Analüütikud on kärpinud autotööstuse järgmise kahe aasta tootmise prognoose Ukrainas toimuva sõja ja Venemaale seatud sanktsioonide tõttu, vahendab CNBC. Mitu autotehast on Ida-Euroopas uksed sulgenud, kuid mõni on siiski Ukrainas veel tootmas.

Euroopa autotootmine peaks ootuste kohaselt vähenema 9%. See tähendab, et Euroopas toodetakse ligi 1 miljon autot vähem. Osa sellest kärpest tuleneb otsesest mõjust Venemaale ja Ukrainasse müüdavatest autodest, kuid nende turu suurus globaalsest autoturust oli eelmisel aastal vaid 2%. Suurem mure on materjali puudujäägiga, mis on juba Euroopa autotootjaid tabanud ning võib sõja jätkumisel laieneda ka teistele turgudele.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077