Autor: Jaan Martin Raik • 18. aprill 2022

Analüütikud kärpisid autotööstuse väljavaadet

Prognooside kohaselt väheneb Euroopas autode tootmine 9%, kuna nähakse probleeme võtmetähtsusega toorainete saadavuses.
Volkswagen ootab sellelt aastalt 5–10% suurust kasvu autode kohaletoimetamises, kuid sõda võib seda prognoosi veel mõjutada.
Autor: Reuters/Scanpix

Analüütikud on kärpinud autotööstuse järgmise kahe aasta tootmise prognoose Ukrainas toimuva sõja ja Venemaale seatud sanktsioonide tõttu, vahendab CNBC. Mitu autotehast on Ida-Euroopas uksed sulgenud, kuid mõni on siiski Ukrainas veel tootmas.

Euroopa autotootmine peaks ootuste kohaselt vähenema 9%. See tähendab, et Euroopas toodetakse ligi 1 miljon autot vähem. Osa sellest kärpest tuleneb otsesest mõjust Venemaale ja Ukrainasse müüdavatest autodest, kuid nende turu suurus globaalsest autoturust oli eelmisel aastal vaid 2%. Suurem mure on materjali puudujäägiga, mis on juba Euroopa autotootjaid tabanud ning võib sõja jätkumisel laieneda ka teistele turgudele.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077