Autor: Kaido Kaare • 18. mai 2022

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim

Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare
Foto: Eiko Kink

Hetkel võib öelda, et nähtavus lähi- ja ka keskpikka tulevikku on pehmelt öeldes halb. On selge, et käivitunud inflatsioonimootor, kriisid toormeturgudel ning sõjast tulenev energiakandjate saadavus ja hinnatasemed muudavad ees ootavad sügiskuud väga keeruliseks. Toodete ja teenuste sisendhinnad jätkavad sel aastal kasvamist ning on väga tõenäoline, et alanud toormete hinnaralli mõjutab toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal. Kahjuks ainult ülespoole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077