Autorid: Yngve Rosenblad, Rain Leoma • 4. veebruar 2022

Eesti väärib teadmuspõhist töörändesüsteemi

Kehtiv töörändesüsteem on oma aja ära elanud. Uus süsteem peab olema senisest märksa paindlikum, võtma arvesse tööturu tegelikke vajadusi, aga ka seda, kuhu me soovime ühiskonnana areneda, kirjutavad OSKA peaanalüütik-arendusjuht Yngve Rosenblad ja andmeanalüütik Rain Leoma.
OSKA ndmeanalüütik Rain Leoma ja peaanalüütik-arendusjuht Yngve Rosenblad.
Foto: SA Kutsekoda

Eestis on struktuurne tööjõupuudus – meil ei ole alati piisavalt neid spetsialiste või oskusi, mida tööjõuturg vajab, või ei asu nad geograafiliselt sobivas kohas. Ka ei ole Eesti oma inimesed enam altid kõiki töid tegema.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077