Autor: Otto Richard Pukk • 12. aprill 2021

Otto Richard Pukk: Eesti puudub visioon tööstuspoliitikast, aga seda on hädasti vaja

Otto Richard Pukk.
Autor: Raul Mee
Tööstuse kui Eesti majanduse selgroo juhtimine selge tööstuspoliitikaga on riiklikult tagaplaanil, ometigi on sektoril märkimisväärne roll nii Eesti SKPs kui ekspordis. Kuidas teha Eestist aastaks 2035 kõrgtehnoloogiline ja nutikas tööstusriik, kirjutab Incap Corporationi president Otto Richard Pukk konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Tööstus on Eesti suurim majandussektor, moodustades kolmveerandi Eesti ekspordist ja olles Eesti suurim tööandja. Ainuüksi kohalik elektroonikatööstus moodustab 2miljardilise käibega märkimisväärse osa Eesti majandusest ning on toonud olulisi investeeringuid, olles üheks Eesti märgilisemaks ekspordiveduriks.

Elektroonikatööstus toetab omakorda teiste tööstussektorite digitaliseerimist ja automatiseerimist ning on eeldus digi- ja rohepöördele, kuid ka alus puhtamate tehnoloogiate arendamiseks.

Samas on Eesti tööstuspoliitika juhtimine riiklikul tasandil jäänud tahaplaanile ning vajab ajakohastamist kõigis olulistes valdkondades – olgu nendeks finantsinstrumendid, tööjõuküsimus, investeeringud teadus- ja arendustegevusse või koostöö teadusasutustega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor on Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Eesti aasta juht 2020.

Edukas Eesti on Äripäeva, Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, US Real Estate'i ja Swedbanki arvamuslugude konkurss. NB! Konkurss on lõppenud. Võitjad kuulutame välja aprilli lõpus.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077