Autor: Tööstusuudised.ee • 23. mai 2024

Keskkonnaamet jälgib pesitsusrahust kinnipidamist droonide abil

Keskkonnaamet teostab plaanilist pesitsusrahu kontrolli Politsei-ja Piirivalveameti kaugseire toel. Droonide abil vaadeldakse metsamassiive ning vaatluse eesmärgiks on tuvastada seirelendudega metsades metsalangetusmasinad.
Droonivaates on metsas toimuv hästi jälgitav.
Foto: EMPL

Keskkonnaameti Ida- ja Lääne- Virumaa büroo juhataja Käthlyn Lizdenisi sõnul hoiab droonide kasutamine pesitsusjärelevalves kokku ressurssi ning aitab ameti ees seisvaid ülesandeid efektiivselt lahendada. „Me väärtustame inimeste tööd ning kasutame innovaatilisi lahendusi pesitsusjärelevalve efektiivsemaks elluviimiseks. Droonidest on suur abi just metsamassiivides vaatluste tegemisel, sest ilma kaugseiredroonide abita nõuab see suurte alade läbikäimist raskesti ligipääsetavates kohtades,“ selgitas Lizdenis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077