Autor: Toomas Kelt • 10. mai 2024

Tarmo Soomere: tee teadusest tööstusesse on liiga keeruline

Täna Rakveres toimuval Loodusressursside aastakonverentsil kõnelenud Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere nentis, et Eestis on tarkust palju, kuid selle rakendamine tööstusesse on jäetud teadlaste enda mureks.
Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.
Foto: Johanna Adojaan

Soomere tõi oma ettekandes välja, et ainus, mis loob meile väärtust olemasolevatest ressurssidest, on töötlev tööstus. „Targad inimesed kasutavad loodusväärtusi, loovad majanduslikku väärtust juurde ja sellest saab kasu kogu ühiskond. Mida odavamalt seda tehakse, seda parem,“ rääkis akadeemik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077