Autor: Tööstusuudised • 28. märts 2024

Enefit Power konserveerib Balti elektrijaama koostootmisploki

Enefit Power konserveerib alates 1. aprillist vähemalt aastaks kahjumliku Balti elektrijaama koostootmisploki, soojusenergia tootmine jätkub elektrijaama gaasikatlamajas. Juhitava reservvõimsuse hoidmise kohustus tagatakse Auvere elektrijaama ja Eesti elektrijaama energiaplokkidega.
Balti Soojuselektrijaama koostoosmisplokk konserveeritakse vähemalt aastaks.
Foto: Enefit Power

Maagaasi- ja elektrihinna languse ning CO2 kõrge hinna tõttu ei ole põlevkivil põhinev elektritootmine enam turul konkurentsivõimeline. See tähendab, et põlevkivi kasutavad elektrijaamad, sh Balti elektrijaam, pääsevad senisest märgatavalt vähem turule ning jaamadel puudub suures osas võimekus turult tulu teenida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077