Autor: Martin Rebane • 15. märts 2024

Kolm sammu tehisaru rakendamiseks tööstuses

Eesti tööstusettevõtete tootlikkus jääb Euroopa keskmisele alla. Tehisaru kasutamine aitab tõsta tootlikkust ja konkurentsivõimet, sest see muudab tootmise juhtimise kiireks ja andmepõhiseks.
<em >Martin Rebane, Tartu Teaduspargi AI valdkonna juht</em> ja <em >Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE AI ekspert</em>.
Foto: Tartu Teaduspark

Eesti tööstuse kirstunael on madal efektiivsus. Ettevõtted on hädas - paljud on automatiseerinud ja robotiseerinud suurema osa oma tootmisest, ent sellegipoolest jäävad endiselt Lääne-Euroopa ja Aasia tootjatele alla. Eesti tööstussektori tööjõud tootlikkus on vaid 58% EL keskmisest. Ettevõtete konkurentsivõimet määrab aina rohkem tehisaru (AI) kasutamise võimekus. Hüpe tehisaru kasutamiseks on aga palju keerulisem kui ühe kindla töökoha automatiseerimine. Pakun järgnevalt välja esimesed sammud, millega iga tööstusettevõte alustada võiks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077