Autor: Tööstusuudised.ee • 23. veebruar 2024

Galerii! Aasta tehas 2024 žürii külas kandidaatidel: Inission Tallinn ja ElectroAir

Eelmisel nädalal alanud aasta tehase konkursi žürii külaskäigud kandideeritavatesse ettevõtetesse lõppesid sel nädalal, mil külastati metalli- ja elektroonikatööstust Inission Tallinn ning masinatööstust ElektroAir.
Vasakul Inission Tallinna tehasekülastus ja paremal ElectroAiri külastus.
Foto: Harro Puusild

Esmaspäeval, 19. veebruaril oli žürii külas metalli- ja elektroonikatööstusel Inission Tallinn OÜ, mille strateegiline eesmärk on järgida targa tööstuse põhimõtteid ja keskenduda automatiseerimisele ning protsesside tõhustamisele. Kogu grupi strateegia keskendub innovatsioonile ja tipptasemel tootmisele, mis võimaldab meil sammu pidada klientide vajaduste kasvuga ning pakkuda neile paindlikke lahendusi, kirjutab ettevõte konkursile saadetud ankeedis. 2023. aastal tegi Inission Tallinn olulise investeeringu Lagedi mehaanikatehase arendamiseks, et suurendada lehtmetalltoodete tootmisvõimekust.

Žürii tegi oma viimase külaskäigu kolmapäeval, 21. veebruaril erinevate kõrgtehnoloogiliste toodete - elektrimootorid, generaatorid, trafod - tootja ElectroAir OÜ tehasesse. Ettevõte kirjutab ankeedis, et kasutab ka Lean-lahendusi ning on juurutanud näiteks Kaizenit ja 5S-i. Kaizeni juurutamisse on kaasatud enamik ettevõtte töötajatest. Seejuures püütakse pidevalt tegeleda standardiseerimisega, hoida kõrget kvaliteeti ja parendada tootmist. Ettevõte kasutab igapäevases töös pilvelahendusi, hoiab fookuses suurandmete kasutust ja pöörab suurt tähelepanu ka küberturvalisusele.

Aasta tehas 2024 selgub juba 14. märtsil suursündmusel “Tark tööstus 2024”.

Tööstusuudised avaldab ka väikese fotogalerii külaskäikudest:

Aasta tehase liikumist toetavad Lean Digital, Leanest, Saksa Automaatika ja Eesti Gaas.

Äripäeva ja Tööstusuudised.ee aasta tehase konkurss toimub tänavu kolmandat korda. Osalemiseks tuli ettevõtetel täita spetsiaalne ankeet, mida hindab konkursi žürii, kuhu kuuluvad Lean Digitali partner Aleksandr Miina, Saksa Automaatika juht Ats Alupere, Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudi professor Tauno Otto ning Leanesti juht Marko Saviauk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077