Autor: Tööstusuudised.ee • 22. veebruar 2024

Galerii! Aasta tehas 2024 žürii külas kandidaatidel: Harju Elekter ja Saku Õlletehas

Eelmisel nädalal algasid aasta tehase konkursi žürii külaskäigud kandideeritavatesse ettevõtetesse. Reedel, 16. veebruaril külastati Harju Elektri Keila tehast ja Saku Õlletehast.
Vasakul Harju Elektri külastus ja paremal Saku Õlletehase külastus.
Foto: Tööstusuudised.ee

13. veebruaril alanud tehasekülastused on üks osa “Aasta tehase 2024” konkursist.

Erinevaid elektrijaotusseadmeid valmistav Harju Elekter AS ühendas 2022. aastal juriidiliselt kaks Keilas asuvat tehast (Elektrotehnika ja Teletehnika). 2023. aastal käivitas ettevõte mitmed reformid, millest suur osa tugines Lean-metoodikate rakendamisele. Ettevõte on investeerinud nii tehnoloogiasse kui oma meeskonda.

Saku Õlletehas kirjutas konkursile saadetud ankeedis, et keskkonnahoid ja loodusressursside säästlik kasutamine on osa nende igapäevasest tööelust. „Carlsberg Grupi liikmena oleme alates 2017. aastast jätkusuutliku arengu vallas tegutsenud eesmärgistatult ja koos selgete mõõdikutega. Meie eesmärk on hoolida meid ümbritsevast keskkonnast ja meie inimestest ning olla seeläbi teenäitajaks nii teistele Eesti ettevõtetele,“ selgitab õlletehas.

Tööstusuudised avaldab ka väikese galerii žürii külaskäikudest.

Aasta tehase liikumist toetavad Lean Digital, Leanest, Saksa Automaatika ja Eesti Gaas.

Äripäeva ja Tööstusuudised.ee aasta tehase konkurss toimub tänavu kolmandat korda. Osalemiseks tuli ettevõtetel täita spetsiaalne ankeet, mida hindab konkursi žürii, kuhu kuuluvad Lean Digitali partner Aleksandr Miina, Saksa Automaatika juht Ats Alupere, Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudi professor Tauno Otto ning Leanesti juht Marko Saviauk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077