Autor: Harro Puusild • 9. veebruar 2024

Andres Sutt: tööstuses on näha ka optimistlikke märke

Tööstustoodangu mahuindeksi kõrval peaksime vaatama ka müügiindeksit, mis näitab hoopis teist pilti ja lubab tuleviku suhtes optimistlikum olla, märgib Riigikogu ja AIRE nõuandva koja liige Andres Sutt.
Eesti tööstus on muutuses ja liigub kõrgema lisandväärtusega toodangu rajal, sõnab Andres Sutt.
Foto: Raul Mee

Statistikaameti teate järgi tootsid tööstusettevõtted 2023. aastal püsivhindades 10,5% vähem toodangut kui aasta varem – see tähendab langust 14 aasta tagusele tasemele. „See on tõsi, kui vaatame tööstustoodangu mahuindeksit, mis lihtsustatult näitab mitu ühikut või tükki Eesti tööstus tootis. Kui vaatame aga tööstustoodangu müügiindeksit, mis näitab kui palju meile toodetud tükkide eest maksti, siis on pilt teine ja oluliselt optimistlikum,“ sõnab Riigikogu liige Andres Sutt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077