Autor: Toomas Kelt • 8. veebruar 2024

Toiduainetööstuste juhid muretsevad enim energiahindade ja ekspordi langus pärast

Toiduainetööstuste juhtide hinnangul on suurim probleem ekspordimahtude langus, mis on omakorda seotud energiahindade tõusuga, selgus Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusest.
Eesti toit on tarbijate poolt hinnatud, kuid ostujõu langus suunab odavamate toodete poole.
Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Kumbki neist teemadest ei ole spetsiifiliselt toidutööstuste probleem, ekspordimahtude langus on löönud laia lauaga kogu meie tööstussektorit. Kuna aga toiduainetööstused on suure energiavajadusega ettevõtted, on energiahindade tõus pigistanud toidutööstusi teistest tööstusettevõtetest rohkem. „Meie energiahinnad on kõrgemad isegi lähiriikidega võrreldes,“ kirjutas Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077