Autor: Toomas Kelt, Jane Suu • 8. detsember 2023

Keemiatööstuse TOP 2023: ravimid, põlevkivi ja nafta

Läinud aasta keemiatööstuse TOPi esikolmik on „fossiilselt tulevikku vaatav“ – kaks ettevõtet kolmest tegelevad ravimitega, juhib aga naftasaaduste töötleja ja müüja. Fossiilsed kütused ja nende töötlemine on TOPi esikümnest poolte ettevõtete tegevusala.
Keemiatööstuse TOPi teine, Icosagen tunnistati ka Aasta ettevõtteks. Pildil Icosageni asutaja ja suuromanik Mart Ustav auhinda vastu võtmas.
Foto: Rene Riisalu/EAS

Samas võib üldistatult öelda, et ökosurve on keemiatööstustele suur. KPMG tehingute valdkonna juht Dmitri Ševoldajev on Äripäeva raadiole öelnud, et keemiatööstuse peamine trend on ökomärgisega toodete müügimahu kasv aastast aastasse. Paljude tootegruppide puhul nähakse ka, et see ongi uus trend, mis hakkab turgu valitsema. „Eriti selgelt on seda näha profiklientide seas, kellel samuti on surve tegutseda keskkonnasäästlikult ja jätkusuutlikult,“ ütleb Ševoldajev. „Jätkusuutlikkus ja sellega seotud innovatsioon tuleb integreerida oma ärimudelisse. Sellest pole pääsu ja see tasub end tulevikus ära.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077