Autor: Toomas Kelt • 18. oktoober 2023

Poola ettevõte plaanib Eesti vetesse ujuvat tuuleparki

Poola kapitalil põhinev rahvusvaheline energeetikaettevõte Respect Energy Holding avalikustas plaani rajada Eesti rannikule ujuv meretuulepark.
Nii võiks ujuv meretuulepark välja näha.
Foto: Respect Energy Holding

Aastal 2032 tööd alustav tuulepark on kavandatud koguvõimsusega kuni 820 megavatti ning toodaks 3,75 TWh energiat aastas. Pilootprojektina tahetakse alustada lisaks elektrienergiale ka vesiniku ja ammoniaagi tootmisega tuulepargi asukohas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077