Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud idufirma ÄIO tech rahastusvoorus saadud investeeringute toel asub ettevõte rajama innovatsioonikeskusest arendamaks puidu- ja põllumajandusjääkide toiduks töötlemise tehnoloogiat.
Ettevõtte teatel kasutatakse investeerimisvoorust saadud raha nii innovatsioonikeskuse „The Good Fat Wörksi” loomiseks, 20-kilogrammise nädalase tootmisvõimsusega piloottehase rajamiseks ning demotehase eelprojekteerimiseks. Lisaks on ÄIO eesmärk teha koostööd erinevate tööstusharudega, et testida oma tooteid ja uurida võimalusi tehnoloogia litsentseerimiseks.
Idufirma ÄIO alustas koostööd puidukeemia valdkonnas tegutseva Fibenoliga. Üheskoos lahendatakse ühte biotehnoloogia suurt probleemi - kuidas viia laboris rakendatav tehnoloogia tööstuslikule tasemele.
Puidu- ja põllumajandusjääkidest toiduaineid arendav biotehnoloogia iduettevõte ÄIO kaasas miljon eurot, et asendada toiduainetööstuses kasutatavad ja keskkonda kurnavad õlid jätkusuutlike ja täisväärtuslike alternatiividega.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?