Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud idufirma ÄIO tech rahastusvoorus saadud investeeringute toel asub ettevõte rajama innovatsioonikeskusest arendamaks puidu- ja põllumajandusjääkide toiduks töötlemise tehnoloogiat.
- ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee. Foto: Karl-Kristjan Nigesen/ÄIO
Ettevõtte teatel kasutatakse investeerimisvoorust saadud raha nii innovatsioonikeskuse „The Good Fat Wörksi” loomiseks, 20-kilogrammise nädalase tootmisvõimsusega piloottehase rajamiseks ning demotehase eelprojekteerimiseks. Lisaks on ÄIO eesmärk teha koostööd erinevate tööstusharudega, et testida oma tooteid ja uurida võimalusi tehnoloogia litsentseerimiseks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Idufirma ÄIO alustas koostööd puidukeemia valdkonnas tegutseva Fibenoliga. Üheskoos lahendatakse ühte biotehnoloogia suurt probleemi - kuidas viia laboris rakendatav tehnoloogia tööstuslikule tasemele.
Puidu- ja põllumajandusjääkidest toiduaineid arendav biotehnoloogia iduettevõte ÄIO kaasas miljon eurot, et asendada toiduainetööstuses kasutatavad ja keskkonda kurnavad õlid jätkusuutlike ja täisväärtuslike alternatiividega.
Kui veel 20 aastat olid koht- ehk LAN-võrku liidetud põhiliselt arvutid, siis täna on ühises võrgus kõik seadmed alates küttelahendusest, valgustusest ja külmkapist kuni tööstusseadmeteni. Tehnoloogia areneb hoogsalt ja järk-järgult liigutakse vaskkaablil põhinevatelt ühendustelt üle fiiberoptilistele ja üle õhu lahendustele. LAN-võrgu olevikust ja tulevikust räägib YEInternationali tootejuht Henri Voogla.