Autor: Marge Ugezene • 6. oktoober 2023

Pankadele miljonitega külma teinud tööstusfirma eksjuht pääses tegutsemiskeelust

Põhja läinud tööstusfirma E-Profiili endine omanik ja juhatuse liige peab oma taskust kinni maksma pankadele 15 miljoni euro ulatuses tekitatud kahju, kuid pääseb tegutsemiskeelust, otsustas ringkonnakohus.
Advokaat Stella Veber (vasakul) ning E-Profiili endine juht ja omanik Toomas Jõgi.
Foto: Andras Kralla

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistaja Marek Soomaa ei ole teise kohtuastme värske otsusega rahul. „Keelu tühistamine tähendab, et ka süüdimõistva otsuse jõustumisel on võimalik ettevõtlustegevusega ning seeläbi sarnaste tegude toimepanemisega jätkata,“ ütles ta.

Harju maakohtu kohtunik Martin Tuulik mõistis suvel masinaehitusettevõtte, kuid nüüd pankrotis E-Profiili endise juhi Toomas Jõgi süüdi kelmuses, omastamises ja raamatupidamise kohustuse rikkumises. Vaidlus läks edasi ringkonnakohtus, kes langetas nüüd leebema otsuse.

Prokurör ei ole veel otsustanud, kas läheb riigikohtusse. Leebema karistuse saanud Jõgi kaitsja Stella Veber näeb ise kaalukaid põhjuseid, et liikuda vaidlusega edasi viimasesse kohtuastmesse. Otsuse teeb aga Jõgi, märkis ta. Küll aga kinnitas Veber, et tema klient on süütu.

Loe täispikka ülevaadet Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077