Autor: Marge Ugezene • 29. aprill 2021

Karm süüdistus: põhja vajuva ettevõtte juhid vedasid panku aastaid ilusate numbritega ninapidi

2018. aasta veebruarikuu. Kohtusse kohale tulnud E-Profiili endised juhid Toomas Jõgi (vasakul) ja Martin Mehilane keeldusid kommentaaridest. Toona oli käima läinud pankrotiasi, meestega vestles haldur Sirje Tael.
Autor: Andras Kralla
Kõik oli läbinisti vale – nii suur müügitulu, väike võlgade hulk kui ka hea kasuminumber. Pankrotis suurtööstusfirma E-Profiili endised juhid tinistasid valedega pankadelt kriminaalsüüdistuse järgi välja miljoneid eurosid, mistõttu astuvad nad nüüd kohtu ette. Vari langes ka E-Profiili pikaaegsele audiitorile.

Üks valusalt vastu näppe saanud pank oli LHV. „Tunne neid, kellele laenu annad,“ tuletas LHV ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume meelde panganduses kehtivat põhimõtet. Kahju ei saanud ainult LHV, vaid ka Luminor ning peale pankade ka käendaja rollis olnud KredEx. Rääkimata pankrotis kaotajaks jäänud partneritest ja töötajatest.

Eksportimisele keskendunud, 1997. aastal loodud masinaehitusettevõte E-Profiil oli väliselt edukas firma, mida juhtisid Toomas Jõgi ja Martin Mehilane. E-Profiili peamised turud olid Norra, Holland ja Soome. Firma nimetas enda missiooniks olla usaldusväärseim offshore- ja energeetikasektori masinaehitusettevõte. Firma suurtellija oli olnud ABB.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077