Autor: Tööstusuudised.ee • 9. august 2023

Baltikumi võimsamale taastuvenergia tootmisalale pandi nurgakivi

Enefit Green rajab Põhja-Pärnumaale Baltikumi võimsama ja kaasaegsema Sopi-Tootsi taastuvenergia tootmisala, kus on plaanitud alustada tootmist 2024. aasta lõpus.
Sopi-Tootsi taastuvenergia tootmisala sai nurgakivi.
Foto: Rasmus Kooskora/Enefit Green

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul aitab Sopi-Tootsi taastuvenergia tootmisala kaasa nii Eesti kliimaeesmärkide saavutamisele kui energiajulgeoleku tagamisele. ,,Rajades ammendunud Tootsi turbamaardlale nii tuule- kui ka päikesepargi, anname praegusele väheväärtuslikule maale uue otstarbe ja katame pea kümnendiku kogu Eesti tänasest elektritarbimisest. Taastuvenergia osakaal peab tulevikus aga kordades suurenema, et saaksime minna üle puhtamatele energiaallikatele ja tarbida taskukohast elektrit. Tuuleenergia võimsuste rajamine nii maismaale kui merele ja päikeseelektrijaamade ehitamine viib meid eesmärgini kõige kiiremini,“ kommenteeris Kärmas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077