Autor: Kristjan Kurg • 30. juuni 2023

Järgmine puitmajatehas lagunes. “See on alles pankrottide algus”

“Ei ole lihtsalt uusi tellimusi,” tõdes Jõgeva lähedal puitmaju tootnud Puumajatehase OÜ tegevjuht Andres Poom. Kuna Põhjamaade tugudel kukkus nõudlus ära, pani majatootja oma tootmisliinid lõplikult seisma, koondas töötajad ja andis pankrotiavalduse sisse.
Puumajatehase pankrotiga kaotab töö 23 inimest.
Foto: Liis Treimann

Poom ei näe praegu veel mingeid märke nõudluse taastumisest ja ta usub, et pankrotte tuleb puitmaja sektoris veel. “Ma väga optimistlik küll ei ole. Ma arvan, et pigem on see võib-olla alles (pankrottide - toim) algus, siin tuleb neid veel,” rääkis Poom.

Sarnaselt mitmete konkurentidega eksportis Puumajatehase peamiselt Rootsi ja Norra ning Eestist tuli väiksem osa käibest. Sisuliselt kukkusid aga kõigil turgudel käesoleva aasta alguseks nõudlus ära.

Mais kustus viimane lootus

Poom rääkis, et veel eelmise aasta esimeses pooles oli tööd isegi rekordiliselt ja veel aasta lõpuski tuli palju päringuid. “Oli ka häid projekte, kus isegi hinnatasemed olid klientidel vastuvõtavad, aga lihtsalt mingi hetk nad hakkasid neid ootele panema,” selgitas ta.

Käesoleva aasta alguses sõitis tehas veel eelmise aasta tellimuste pealt, kuid uusi enam peale ei tulnud. Viimane lootus oli majatootjal veel maikuus, kui veel kaks projekti olid käeulatuses. “Meiesugusel ettevõttel ei oleks palju vaja, et elus püsida, piisab ühest heast projektist. Kui see kätte saada, siis on aastaks ajaks töö olemas,” rääkis Poom.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077