Autor: Toomas Kelt • 16. juuni 2023

Näpi saeveski sulgemise taga on nii kohalikud kui globaalsed probleemid

Soome metsanduskontserni Stora Enso teade Rakvere vallas tegutseva Näpi saeveski sulgemisest ei ole üksikjuhus. Sisendhindade tõus ja nõudluse langus on hakanud mõjutama ka maailma suurimaid puidutööstusi.
Defitsiitne ja kallis kaup on see Eesti puit.
Foto: Toomas Kelt

Stora Enso kuulub vaieldamatult maailma suurimate puidusektoris tegutsevate kontsernide hulka. Suuri majanduslikke raskusi ettevõttel ei ole, kuid siiski otsustati sulgeda neli tootmisüksust ja koondada neist ligikaudu 600 inimest. Kontserni käive peaks nende tegevuste tulemusena vähenema ligi 380 miljoni euro võrra kuid kasumlikkus paranema ligi 110 miljoni euro võrra. Ehk – suletavad üksused tootsid kontsernile kahjumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077