Autor: Kristjan Kurg • 28. aprill 2023

80 miljoniga uut tehast kavandava töösturi plaan seisab riigi taga: puuduv elektrivõimsus tuleks samuti ettevõtjal kinni maksta

Kui mujal Euroopas tulevad riigid selliste projektide puhul ettevõttele appi, siis Eestis pole tööstus soositud, näeb 80 miljoniga uut tehast kavandava Metaprindi juht Martti Lemendik. Elering ja Elektrilevi on Lemendiku sõnul aga öelnud, et tehasele vajalikku võimsust pakkuda ei suudeta, kui ettevõte ise selle eest ei maksa.
Martti Lemendik
Foto: Liis Treimann

Metaprindi olemasolev tehase ruum on täielikult ära kasutatud, ja ettevõte saab tootmismahtu oluliselt tõsta alles pärast uue tehase valmimist Tallinnas. Tehase ehitusega plaanib Metaprint alustada järgmisel aastal ja eeldatavasti valmib tehas 2025. aasta esimese kvartali lõpuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077