Autor: Pille Ivask • 11. juuli 2022

Metaprinti läinud aasta: kasv, ent koos mitme kriisiga

Metaprinti juht Martti Lemendik.
Foto: Liis Treimann
Kergmetalltaara tootja Metaprint kasvatas mullu küll käivet ja kasumit, ent läinud aasta lõpp ja alanud aasta on külvanud teadmatust.

“Kogu senise ettevõtte tegevusaja jooksul pole korraga nii suurt hulka määramatust põhjustavaid tegureid meie üldiselt hästiõlitatud masinavärki poetatud,” kirjutab firma Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandes.

Mullu teenis Metaprint 82,3 miljonit eurot käivet, kasumit kogunes 12 miljonit. Aasta enne oli firma käive 68,2 miljonit eurot, kasum 7,6 miljonit.

Eelmine aasta tähendas Metaprindile laiaulatuslikku kasvu kõigil turgudel, kus ettevõte tegutseb. “Kogu aasta jooksul oli nõudlus äärmiselt tugev, mida ei suutnud tasakaalustada kohati jalgu järele lohistav pakkumine,” kirjutab ettevõte.

Nõrka pakkumise poolt esindasid ennekõike Lõuna-Euroopa pakenditootjad. Ülesannet ei lihtsustanud ka Euroopa terasetööstuse katastroofiliselt halb tarnetegevus, mis tekitas mitmeid lühiajalisi tootmisseisakuid erinevate tootegruppide lõikes, arutleb firma. Kokkuvõtteks tuleb nentida, et kliendiportfellis ei olnud ainsatki klienti, mille mahud ei kasvanud, kirjeldab Metaprint. Läinud majandusaasta viimases kvartalis keeras tulemustele vinti juurde teadmine eelolevast pretsedenditust hinnatõusust, mistõttu kliendid esitasid täiendavaid tellimusi, et varuda pakendeid ette, teatas firma aruandes.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077