Autor: Tööstusuudised.ee • 20. jaanuar 2023

Tehnikaülikooli laborisse saabus seade läbi akna

Tallinna Tehnikaülikooli peamaja 4. korpuse teisele korrusele, polümeeride ja tekstiilitehnoloogia laborisse paigaldati hiljuti 1500 kg kaaluv polümeeride tehnoloogia pilootseade. Seade on nii suur, et laborisse sai selle viia ainult läbi akna.
Poolteist tonni kaaluv laboriseade võimaldab toota erinevaid materjale pooltööstuslikul skaalal.
Foto: TalTech

Aldur Parts ehituse ja arhitktuuri instituudist konsulteeris seadme paigaldamist kandekonstruktsioonide osas. Kinnisvaraosakonna ehitustalituse ülesandeks jäi akna ning laevalgustuse eemaldamine ja tagasipanek. Aga isegi kõiki neid eeltöid tehes oli seadme sisse mahtumine sentimeetrite küsimus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077