Autor: Tööstusuudised.ee • 7. november 2022

Kuidas pilvtehnoloogiatega ettevõtte kasvu toetada

Kui 2016. aastal kasutas tasulisi pilveteenuseid 22 protsenti Eesti ettevõtetest, siis 2021. aastaks juba 58 protsenti. Ühest küljest on need teenused paljudele tuttavad, ent samas on tegu kiiresti areneva valdkonnaga, mille võimalusi on keeruline täielikult hoomata. EASi ja KredExi ühendasutus uuris ettevõtjatelt, millist kasu pilvtehnoloogia nende tegemistesse on toonud.
Öun Drinksi tegevjuht Ainar Sepp.
Foto: Kaubandus.ee

Pilveteenustena pakutakse suurel hulgal erinevaid lahendusi ja funktsioone, alates failide talletamis- ja haldamisvõimalustest kõigile meeskonnaliikmetele kättesaadavas pilveserveris, kuni ERP- ja turvatarkvararakendusteni välja. Keerukamate pilveteenuste kasutajateks on enamasti IT-sektori ettevõtted, kuid kompleksemaid lahendusi võetakse üha enam kasutusele ka teistes sektorites. Näiteks hiljuti valminud Swedbanki uuringust selgus, et üle poolte Eesti tööstusettevõtetest kasutab juba automatiseeritud tehnoloogiat (CNC, tootmisliinid, jm) (62%), andureid ja sensoreid (59%) ning ERP süsteemi (51%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077