Autor: Toomas Kelt • 14. september 2022

Hakkepuidu lugemine taastuvenergiaks võib lõppeda

Tänane hääletus Euroopa Parlamendis võib tõsta Eestis kaugkütte hindu. Kui Euroopa Liit määratleb näiteks hakkepuidu taastumatuks kütuseks, peaksid katlamajad selle kasutamise eest ostma kasvuhoonegaaside heitkoguseid.
Siiani on läinud kütteks puit, mis ei sobi kestvustoodete tegemiseks. Euroopa otsus võib olukorda muuta.
Foto: Toomas Kelt

Tänase hääletuse tulemused ei tähenda koheseid muutusi taastuvenergia direktiivi (RED II) rakendamisel, sellele peavad järgnema veel arutelud liikmesriikides. Kuid suunised tuleviku kohta annab parlamendi hääletus küll.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077