Autor: Tööstusuudised.ee • 23. august 2022

Riik suunab 58 miljonit eurot ettevõtete digipöörde toetamiseks

Toetus on suunatud eeskätt töötleva tööstuse ettevõtete automatiseerimise ja digitaalsete tehnoloogiate kasutuselevõtu edendamiseks. Meetme kogumaht on 58 miljonit eurot ja selle peamine sihtrühm on väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted. Toetuse maksimaalne summa ühe ettevõtte kohta on 300 000 eurot.
Foto: Toomas Kelt

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani sõnul on toetuse eesmärk kiirendada uudsete tehnoloogiliste lahenduste jõudmist Eesti ettevõtetesse. „Oluline on arvestada üleilmse majanduskeskkonna muutusega, mille fookuses on rohe-, innovatsiooni- ja digipööre. Automatiseerimine ja digitaliseerimine suurendab tarneahela efektiivsust, aitab optimeerida tootmisprotsessi ning andmeid tõhusalt kasutada. Selle tulemusena suureneb ettevõtete tootlikkus, jätkusuutlikkus ja rahvusvaheline konkurentsivõime,“ selgitas minister. Ühtlasi aitab toetus leevendada COVID-19 kriisi mõjusid ja taastuda Ukraina sõjaga kaasnenud väljakutsetest.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077